11 de juny de 2011

16 Juny 2011 at 10:27 am 1 comentari

Avui és una data històrica,

I és una fita històrica no per la singularitat dels que avui podem semblar els protagonistes, sinó per la singularitat d’aquesta vila de 770 anys d’història. Una història que s’ha configurat amb l’esforç, la tenacitat i l’interès de persones que van ser capaces d’imaginar un Caldes més habitable, més pròsper, més gran.

És doncs una fita històrica sense més significat per al dia d’avui que la del relleu institucional, el futur dirà si serem capaços de deixar-hi constància en la imatge i la vida de Caldes. Perquè a partir d’avui ens toca agafar el relleu d’un projecte endegat ja no diem fa quatre anys, sinó 770, el projecte per continuar fent  de Caldes el poble que tots volem, en el que ens agrada viure, i en el que s’hi pugui continuar vivint en el futur amb més i millors condicions de les que gaudim avui.

La màxima responsabilitat dels Ajuntaments, per fer possible tot això, és la de gestionar els recursos públics en bé de l’interès comú de manera eficient i responsable.  Els darrers quatre anys, des de l’ajuntament, s’ha treballat per a que l’interès comú fos consensuat al màxim i la decisió final, explicada per a que pogués ser entesa. I així s’ha fet amb totes les àrees de responsabilitat municipal.

Això significa haver de decidir, de vegades potser fins i tot renunciar. Aquesta és una gran responsabilitat que no es pot fer en la solitud del mandat, n’estem segurs. S’ha de fer des de l’apropament, des de l’honestedat en la construcció dels arguments, des de la transparència de la informació, des de la col·laboració i l’entesa.

El futur de Caldes esdevindrà el fruit del treball diari, de l’esforç i l’interès envers la ciutadania. Però cal recordar que tots som responsables i protagonistes del nostre futur, i que no podem aspirar a construir-lo sense implicar-nos.  La gestió pública competeix també amb la globalització dels problemes econòmics i socials. Vivim en un escenari on es transformen vertiginosament tots els conceptes; d’arreu sorgeixen noves formes d’entendre les relacions, nous significats per a les paraules cooperació i diàleg, noves eines de comunicació i noves oportunitats. També significa haver de comprendre realitats que per llunyanes no ens afecten menys; el fenomen de la immigració és fruit d’una d’aquestes realitats,   l’escassetat dels recursos i de fonts de finançament, també.

Caldes es prepararà durant aquest quatre anys per mantenir la seva singularitat dins aquest món global, els projectes que s’han de tirar endavant ens dotaran de més i millors serveis i potenciaran l’atractiu del nostre municipi per atreure i consolidar sectors productius.

Som 2.808 habitants a Caldes, 11 persones constituïm avui l’ajuntament; 6 en formaran govern i 5 oposició d’aquest. Tenim doncs l’oportunitat de liderar entre tots un dels canvis més significatius en la fisonomia, els serveis, en definitiva, la vida ciutadana, que experimentarà Caldes durant aquest pròxims quatre anys, i que de ben segur serà un dels canvis més significatius de la nostra història recent.

Des de qualsevol àmbit de la ciutadania (ja sigui associatiu, polític, o de manera particular) es pot criticar l’acció de govern, es pot no estar d’acord en el com, potser tampoc en l’avaluació dels resultat, però també és segur que l’interès per Caldes no ens ha d’enfrontar els uns amb els altres.

Aquest interès compartit ens dóna la complicitat necessària per trobar ponts de diàleg  mantenint-nos fidels a les nostres conviccions, però sense trair l’honestedat que es mereix la ciutadania. Els arguments han d’estar alienats i no han de ser contradictoris, la informació ha de ser certa i no suposada, el debat es pot enriquir amb aportacions per millorar els projectes i les idees, pot qüestionar els criteris si ens mostra una perspectiva millor o més àmplia, però no pot tenir l’objectiu de deformar la realitat.

L’oportunitat i el repte d’aquesta legislatura (govern, oposició i ciutadania), són els de transformar el poble i preparar-lo per al futur cada cop més competitiu. El repte i l’oportunitat de fer-ho transformant la crítica inconscient en diàleg constructiu, convidant a tots el implicats en la gestió i el govern de Caldes a afrontar el gran esforç que cal fer i que s’ha d’estar disposat a fer.

La situació actual és incerta respecte als recursos necessaris per al manteniment dels serveis públics i la millora del benestar. L’actual és una realitat complexa i difícil per a tots davant la que cal apostar encara més per la suma de valor enfront el desgast de la divisió.

Erosionar el debat amb discussions ermes de contingut, no suma

Suggerir la desconfiança sense arguments que la justifiquin, no suma

Relegar el benestar de tots per defensar el que ens sembla més propi, no suma

El resultat es bo quan la suma de dos no és igual a zero.

Caldes som totes i tots

Caldes és per a totes i tots

Però ara més que mai, Caldes no podrà ser sense totes ni tots.

Aquest és el repte per als valents que el vulguin afrontar, aquesta és l’oportunitat per als qui s’hi vulguin afegir. Qui vulgui continuar personalitzant la culpa, assenyalant la diferència com a element de divisió, està sincerament, fora de lloc.

Continuar amb la mirada enrere, visualitzant un passat de confrontació personalista excusant-se amb arguments que perverteixen la realitat de l’interès general, no ens enganyem,

no és fer oposició,

és simplement estar al servei de l’arbitrarietat política que pot convenir a qui aspira quelcom més que estar al servei del seu municipi.

El repte d’aquesta legislatura, la sort i el privilegi dels que tenim l’oportunitat de participar-hi, la convicció amb la que volem treballar és i ha de ser

la suma d’idees per a la construcció de realitats.    

Moltes gràcies.

Marc Vergés Ros, portaveu Grup CiU.

11 juny 2011. Constitució Ajuntament de Caldes d’Estrac. http://www.caldetes.cat/document.php?id=1215 

Entry filed under: Des de Caldes d'Estrac / Desde Caldes d'Estrac.

GRÀCIES PEL SUPORT. ARA, A TREBALLAR. VISCA CALDES! Any 12, Segle XXI, 3r Mil.leni

1 comentari Add your own

  • 1. Miquel  |  7 Juliol 2011 a les 8:37 am

    Bon dia Marc,

    Si Caldes sóm tots, i si el rumor és cert, fer un ple municipal cada tres mesos és la millor manera d’integrar tothom? Amb l’excusa de l’eficàcia, minvar les oportunitats de debat polític i de contrast d’alternatives, és la millora manera de superar la crispació d’èpoques passades? Perquè la llei us obliga a fer-los com a mínim cada tres mesos, no ? que si no, un cop cada sis mesos o un cop l’any, oi?

    Amb aquestes mesures, més enllà de les intencions el missatge que envieu als veïns i veïnes del poble, el que esteu dient es que no voleu que sapiguem que feu, ni que en pensa l’oposició. Només tenim dret a tenir la informació, degudament mastegada, en el butlleti municipal. Su us plau no ens tracteu de tontos, i respecteu la nostra capacitat critica per analitzar els vostres arguments i els de la oposició.

    Respon

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Juny 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ets el/la visitant número:

  • 65.165 (visites des del 28/02/2008) Moltes gràcies!

Arxius

El que es "clica" més al meu blog

  • Cap